No_Logo_Available_305x305.png

Teach For Belgium

Website:

Interest in specific master(s):

Agriculture & horticulture, 

Cell & gene biotechnology, 

Chemistry, 

Environmental sciences, 

Forestry & natural resources, 

Land, water & climate, 

Nutrition & food technology

About the company

De visie van Teach for Belgium is dat het succes van kinderen niet langer hoeft af te hangen van hun socio-economische afkomst. De vzw wil de sociale ongelijkheid in het onderwijs wegwerken door de rekrutering, selectie, opleiding en begeleiding van gemotiveerde kandidaten die als inspirerende leerkrachten worden ingezet in die scholen met de grootste noden.

ONZE UITDAGING
Leerlingen die les volgen op een school met een lage socio-economische index hebben op 15-jarige leeftijd reeds een gemiddelde leerachterstand van 3 schooljaren in vergelijking met hun meer bevoorrechte leeftijdsgenoten.

ONZE VISIE
We mogen ons hier niet zomaar bij neerleggen. De keuzes die we in het leven maken hoeven niet af te hangen van onze sociale herkomst.

ONZE MISSIE
We vormen en begeleiden inspirerende leerkrachten die een motor van verandering willen zijn en zich inzetten voor een kwaliteitsvol en inclusief onderwijssysteem.


Bekijk de getuigenissen!

Job opportunities

JOUW PROFIEL
Je bent in het bezit van een masterdiploma Bio-Ingenieurswetenschappen, Industrieel Ingenieurswetenschappen, Burgerlijk Ingenieurswetenschappen, Wiskunde, Fysica, Biologie, Chemie, Biochemie of Informatica en je bent gemotiveerd, open van geest, je neemt graag initiatief en je wil de ongelijkheid in het onderwijs aanpakken.

JOUW KANS
Teach for Belgium biedt jou een opleidingsprogramma en doorlopende vorming aan gedurende welke je les geeft in scholen in een grootstedelijke context. De vaardigheden en inzichten die je verwerft wanneer je voor de klas staat zullen er onmiskenbaar voor zorgen dat zowel jij als je leerlingen tot het uiterste van hun capaciteiten gaan.

JOUW CARRIÈRE
Dankzij je ervaring in de klas en samen met de andere deelnemers bouw je ook op lange termijn mee aan een betere toekomst voor de jeugd en ons onderwijssysteem.


http://teachforbelgium.org/nl/solliciteer/


Vacatures: 

STEM Teacher & Changemaker (1)

STEM Teacher & Changemaker (2)

Leadership Development Programme - Leerkracht