No_Logo_Available_305x305.png

Lotus Bakeries

Website:

Interest in specific master(s):

Nutrition & food technology

About the company

Lotus Bakeries in een notendop:

Lotus Bakeries is in 1932 gestart in het dorp Lembeke in België en is inmiddels wereldwijd actief in het segment van traditionele en natuurlijke tussendoortjes met onder meer de merken Lotus, Lotus Biscoff, Dinosaurus, Peijnenburg, Annas, Nākd, TREK, BEAR en Kiddylicious.


Lotus Bakeries, met hoofdzetel in België, is een dynamische en internationaal georiënteerde onderneming met productievestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Zweden, Zuid-Afrika en de VS, en eenentwintig eigen verkooporganisaties in Europa, Amerika en Azië. Verder werkt Lotus Bakeries samen met commerciële partners in een vijftigtal landen wereldwijd.

Lotus Bakeries telt ongeveer 2.000 medewerkers.


Door een gezond evenwicht te bewaren tussen traditie en innovatie verwent het Lotus merk de consument met een uniek gamma van kwaliteitsvolle en lekkere producten.


Het geheim van Lotus Biscoff zit in de unieke smaak, de typische vorm en de verrassende knapperigheid van het koekje. De unieke gekarameliseerde smaak van speculoos is inmiddels ook verwerkt in pasta en ijs. Onder de merknaam Lotus wordt voorts een breed gamma aan gebakspecialiteiten en wafels aangeboden:

Koninklijke Peijnenburg is marktleider in ontbijtkoek in Nederland en Annas staat voor een typisch Zweedse specialiteit, pepparkakor: dunne, krokante koekjes met gember en kaneel. Onder de merken Nākd, TREK en BEAR biedt Lotus Bakeries lekkere tussendoortjes aan, gemaakt van volledig natuurlijke ingrediënten, onbewerkt en zonder toegevoegde suikers. Kiddylicious focust zich op gezonde tussendoortjes voor de allerkleinsten.


In 2019 realiseerde Lotus Bakeries een omzet van 613 miljoen EUR. De aandelen van Lotus Bakeries zijn genoteerd op Euronext Brussels. De meerderheid van de aandelen is in handen van de families Boone en Stevens.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.lotusbakeries.be

Onze waarden:

Teamspirit
We hechten veel belang aan het constructief samenwerken met respect voor elkaar, het bouwen in wederzijds vertrouwen en goed overleg.


Open dialoog
Bij Lotus Bakeries willen we luisteren met een open houding, proactief communiceren en respectvol feedback geven. Alleen zo kunnen mensen zich ten volle ontplooien.

Passie
Gedrevenheid en enthousiasme geven je als medewerker energie. Passie, betrokkenheid en fierheid maken dat je elke dag het beste van jezelf kan geven. Onze medewerkers zijn onze ambassadeurs.