No_Logo_Available_305x305.png

Gourmand Pastries

Website:

Interest in specific master(s):

Nutrition & food technology

About the company

Gourmand Pastries, a taste for quality

De passie om heerlijk smakende viennoiserie-, Danish- en bladerdeegproducten te ontwikkelen ligt aan de basis van alles wat we doen. Smaak drijft en motiveert ons, elke dag opnieuw.

De missie van Gourmand Pastries is om producten te ontwikkelen die onze klanten helpen succesvol te zijn. We streven naar actieve klantenrelaties voor de lange termijn en gaan op zoek naar opportuniteiten in de markt. Hierdoor zijn we specialist geworden in het detecteren van trends, het ontwikkelen van nieuwe producten en cocreatie.


Wereldwijd tevreden klanten

Consumenten in meer dan 35 landen genieten van onze bakkerijproducten. Onze zoete en hartige lekkernijen worden verdeeld via supermarkten, foodservice, bakkerijen en on-the-go-kanalen. Alles wordt geproduceerdop onze hoogtechnologische site in Moeskroen.


Inzetten op kwaliteit

We volgen strenge kwaliteitsstandaarden en procedures die op regelmatige basis worden gecontroleerd door externe partijen. Onze productieprocedures voldoen dan ook aan de standaarden van BRC, IFS en FDA.


Een hap geschiedenis

Gourmand Pastries ontstond in de jaren ‘80 toen Christian Moulin een bakkerij opende in het centrum van Moeskroen. Niet veel later begon hij met de export van bakkerijproducten, wat uiteindelijk leidde tot de ontwikkeling van de eerste industriële voorgerezen croissant in Europa.

Christian geloofde in de opportuniteit om op grote schaal halfafgewerkte producten te produceren. Hij richtte Gourmand op in 1984 en specialiseerde zich in gelamineerde producten. Gourmand pionierde opnieuw en bracht als eerste een industriële gevulde croissant op de markt.

In 1991 werd Gourmand overgenomen door de Dossche Group, een familiebedrijf opgericht in 1875 en actief in de voedingsindustrie. Gourmand slaagde erin om snel internationaal uit te breiden dankzij investeringen in productontwikkeling, uitbreiding van de capaciteit en doorgedreven automatisatie. Deze investeringen hebben Gourmand gemaakt tot het succesverhaal dat het vandaag is.

Job opportunities

Vacatures

Via een roterend programma en in lijn met je interesses maak je als young graduate kennis met de verschillende afdelingen (QA – R&D – supply chain – productie – sales)  binnen Gourmand. In elke functie heb je je eigen verantwoordelijkheden, werk je mee aan verbeteringsprojecten of neem je de lead in een project. Hierbij krijg je uitgebreide on-the-job training. Gedurende dit traject krijg je een mentor toegewezen. 


Onze vacature voor Graduate Operations vind je hier, onze ander vacatures via: https://jobs.gourmandpastries.com/nl


Contact

Jobfair