GroupDC

> Companies > GroupDC >

Group De Ceuster

GroupDC is een familiebedrijf dat in 1966 werd opgericht door Herman De Ceuster. Al van bij de start werd duurzaamheid als één van de belangrijke pijlers in de bedrijfsfilosofie beschouwd. Vandaag wordt het bedrijf geleid door de tweede generatie met Tom De Ceuster als CEO.

 

GroupDC
• heeft filialen in 6 Europese landen (BE, NL, GE, FR, AT, IT)
• exporteert zijn producten naar meer dan 65 landen
• Is vanaf 2020 ook in USA actie.

 

GroupDC bestaat uit
• 27 entiteiten waarvan de meeste 100% eigendom zijn, zowel in België als daarbuiten.
• meer dan 400 medewerkers, die zorgen voor een omzet van meer dan 200 miljoen euro.
• 3 business units: Plant care, Biosciences en Animal care.

 

1. Plant care: verticale integratie
Binnen de Plant care divisie is DCM het meest gekende merk bij het grote publiek. Het bedrijf beschikt over meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en verkopen van organische en organisch-minerale meststoffen en is hierin Europese marktleider. In de loop van de jaren werd dit productengamma uitgebreid met de beste potgronden, bodemverbeteraars, afdekmaterialen, graszaden en oplossingen van natuurlijke oorsprong voor de preventie en/of behandeling van plantenziekten.


Dankzij eigen filialen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk, maar ook door partnerships met distributeurs in tal van andere landen, wordt onze kwaliteit wereldwijd gewaardeerd door professionals en tuinliefhebbers.


De Ceuster Meststoffen NV (DCM) wil elke hobby-tuinier en professionele tuinder optimaal ondersteunen met kwalitatieve, innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen. We zijn vooruitgangsdenkers met groene vingers en een groen hart, dus hoe beter we de natuur begrijpen, hoe beter we haar een handje kunnen helpen met technologische innovaties. Daarom zetten we ook sterk in op onderzoek en ontwikkeling.


2. Biosciences: R&D als hoogste goed
We maken de nodige fondsen vrij om binnen de bestaande ondernemingen aan R&D te doen, aangevuld met participaties in hoogtechnologische centra, universiteiten (vb. nauwe samenwerking met VIB Gent), biotechbedrijven of gespecialiseerde fondsen. Samen met het onderzoekscentrum Scientia Terrae zoeken we continu naar slimme oplossingen voor bodemvruchtbaarheid en plantengezondheid.


Zo ontwikkelen we bio-rationele producten van de allerhoogste kwaliteit. Dit doen we op onze eigen unieke manier, door zorg voor mens en natuur te combineren met technologische vooruitgang.


3. Animal Care: focus op export
Onze Animal care divisie is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van concentraten, proteïnen en mengelingen van droge ingrediënten voor veevoeding. Met een sterke focus op ontwikkelingslanden, leveren wij oplossingen op maat. Hierbij houden we rekening met de plaatselijke klimatologische omstandigheden, de beschikbaarheid van grondstoffen, de financiële middelen en de infrastructuur van het betreffende land.


Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het bieden van totaaloplossingen aan pluimveehouders, met focus op diverse automatisatie- en renovatieprojecten voor pluimveebedrijven.

Terug

Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie